Apotheek Amsterdam

Volgens Zorgkaartnederland zijn er 58 apotheken in Amsterdam. Er werken in totaal 80 apothekers waaronder 3 ziekenhuisapothekers. Klanten kunnen op de website een cijfer geven voor de dienstverlening van de apotheek. Het gemiddelde klantencijfer in Nederland is 6.8; in Amsterdam is het slechts een 6.0. Veel klanten in Amsterdam zijn niet tevreden vanwege de lange wachttijden die soms wel een uur bedragen. Ook zijn de medicijnen regelmatig niet op voorraad terwijl het recept al ruim van tevoren was doorgegeven of er worden de verkeerde medicijnen meegegeven.
Mediq

Mediq is een organisatie met ruim tweehonderdtwintig apotheken in Nederland. Het bedrijf werd in 1899 opgericht als de Onderlinge Pharmaceutische Groothandel (OPG). In 2009 veranderde het bedrijf de naam in Mediq. Behalve medicijnen levert Mediq ook infuustechnologie, luchtwegzorg en voeding aan ziekenhuizen en thuiszorg. In Amsterdam zijn 8 vestigingen.

Alliance Healthcare

Alliance Healthcare Nederland heeft een geschiedenis van meer dan 100 jaar.
Het bedrijf is na diverse fusies internationaal gegroeid tot een belangrijke farmaceutische groothandel. In Nederland is Alliance vooral bekend door zijn Kring apotheken. De zelfstandige Kring apotheken veranderden 1n 2013 van naam en zijn nu onderdeel van het Alphega apotheek netwerk. Ook zijn er 25 Boots apotheken (boots.com) die medicijnen, zelfzorggeneesmiddelen en gezondheids- en verzorgingsproducten verkopen. In Amsterdam zijn 9 Kring vestigingen: Molukkenstraat, Vijzelgracht, Elsenburg, Vaart, Transvaal, Reigersbos, Bijlmer, Van Oss en in Gein.

Benu apotheek

Escura Apotheken en LLOYDS Apotheken zijn in 2012 verder gegaan onder de naam BENU. De apothekersketen heeft ruim 300 apotheken in Nederland. De keten is onderdeel van de farmaceutische groothandel Brocacef dat 2300 personeelsleden heeft. Aanvullende diensten van Brocacef zijn zorg- en serviceprogramma’s (drukwerk, verpakkingen, bereidingsbenodigdheden), managementinformatie en zorgtrajecten. In Amsterdam zijn 4 BENU apotheken; Damstraat, Zeeburg, Haveneiland en Tuindorp Oostzaan.

Apotheekinfo

Stoppen met roken
Beauty behandeling
Huiduitslag
Snurken
Huiduitslag
Gezondheid