Huiduitslag

Eczeem

Eczeem is een jeukende huiduitslag die er vaak rood uit ziet. De huid kan bultjes, kloofjes en korstjes vertonen en er droog uitzien met schilfers. De oorzaak van het eczeem is onbekend maar men denkt aan een erfelijke afwijking en/of een allergie voor een bepaald product. Er zijn verschillende soorten eczeem. Mensen met constitutioneel eczeem moeten zorgen dat hun huid niet uitdroogt. Dit betekent niet te vaak/lang douchen en een neutrale zalf gebruiken tegen de verdroging van de huid.
Bij contact eczeem heeft de huid contact gemaakt met een stof die de allergie heeft veroorzaakt. De uitslag zit dan ook meestal op de handen, gezicht of voeten. Veel voorkomende gevallen van contact eczeem zijn het allergisch zijn voor luiers, metaal, zalf, bloemen en zeepproducten. Asteatotisch eczeem is een droge huid met korstjes en komt vooral voor op de benen bij ouderen. Acrovesiculeus eczeem komt voor op de vingers en voetzolen. Als het een schimmel betreft kan miconazolcrème gebruikt worden.

Netelroos

Netelroos is een huiduitslag die door een allergische reactie wordt veroorzaakt. Het zijn grote roze plekken/bulten die soms hevig jeuken maar binnen een aantal uren verdwenen kunnen zijn. De uitslag kan afkomstig zijn door een overgevoeligheid voor voedingsmiddelen, kleurstoffen, medicijnen of oplosmiddelen. Ook geestelijke spanning kan een rol spelen. Het gaat bijna altijd vanzelf over.

Huiduitslag baby

Baby’s hebben regelmatig last van huiduitslag. Luieruitslag komt erg vaak voor. De billetjes van de baby worden rood door het contact van de huid met de urine en ontlasting. Hitteuitslag komt voor als het erg warm en vochtig is. Als zweetkanaaltjes verstopt geraken kunnen er rode puistjes ontstaan meestal in de nek van de baby.

Allergietest

Een allergie kan huiduitslag veroorzaken. Heb je regelmatig last van uitslag en geen idee wat de oorzaak is? Dan kan de huisarts misschien helpen. De huisarts kan een huidtest doen en bloed afnemen. Veel mensen hebben bijvoorbeeld een allergie voor huisdieren en kunnen niet tegen de haren van het dier, vogelveren, schilfers of het slijm in de bek. Symptomen van een allergie zijn hoofdpijn, benauwdheid, verstopte neus, tranende ogen en uitslag van de huid.

Gezondheid

= Pigmentvlekken behandelen
Kloofjes
Prostaat behandelen
Snurken
Gezondheid