Personeel

Opleiding apotheekassistent

Met het diploma apotheekassistent kun men gaan werken in een apotheek, ziekenhuisapotheek of in de farmaceutische industrie. De belangrijkste werkzaamheden van de apotheekassistent zijn het klaar maken van recepten en het afgeven van geneesmiddelen. De meeste mensen die de apotheek bezoeken komen van de huisarts met een recepten briefje. Ook geeft de assistent advies en voorlichting. Bijvoorbeeld wat de bijwerkingen van een medicijn kunnen zijn. Of geven ze een professioneel advies over huidverzorgingsproducten. Deze producten staan vaak achter de balie en kan men zonder recept kopen. De MBO opleiding duurt 2-3 jaar. Een flink gedeelte van de schooltijd werkt men buiten de school (40%-80%).
Studenten werk & stage

Studenten geneeskunde die een jaar of langer in de opleiding zitten mogen eenvoudige handelingen in de apotheek verrichten. Ook zij er regelmatig studentenjobs in magazijnen waar geneesmiddelen worden ingepakt. Affiniteit met geneesmiddelen is een must voor deze banen. Een derde baan is het rondbezorgen van medicijnen. Men gaat als koerier van de apotheek medicijnen rondbrengen langs patienten. Studenten kunnen in de Kring-apotheken ook een snuffelstage volgen. Zo kunnen ze ondervinden of het vak van apotheker hen bevalt.

Thuisstudie opleiding

Volgens de officiele website van de overheid (werk.nl) zijn er erg goede baankansen voor MBO-ers die als apotheekassistent willen gaan werken. De vraag naar geschoolde apotheekassistenten zal het aanbod overtreffen. Dit komt mede omdat veel MBO-ers besluiten door te leren op het HBO. De thuisstudie opleiding MBO Apothekersassistent is een complete opleiding waarbij je ook stage van 864 uur mag gaan lopen. De betaling van de cursus is per maand.

Apotheek

Huiduitslag
Snurken