Pigmentvlekken melanoom

Pigmentvlekken
Pigmentvlekken zijn kleine vlekjes op de huid. Deze huidverkleuringen worden meestal veroorzaakt doordat de huid teveel aan de zon is blootgesteld. Andere oorzaken zijn ouderdom, erfelijkheid, medicijngebruik, hormonale behandelingen en chemotherapie. De vlekjes verschijnen in het gezicht, de hals en handen. Normaal gesproken zijn ze een paar millimeter groot maar de grootste vlekken kunnen wel 20 centimeter groot worden. Pigmentvlekken kunnen worden voorkomen door niet te veel in de zon te zitten, zonnebrandcrème of hoed te gebruiken.
Melanoom – moedervlek

Een melanoom is een kwaadaardige tumor die snel groeit en eruit ziet als een donkere moedervlek op de huid. Dit type huidkanker ontstaat in de pigment vormende huidcellen. Melanomen komen bijna nooit voor bij kinderen. Het is een aandoening die pas voorkomt wanneer men de 40 jaar gepasseerd is. Bij mannen komen melanomen vaak voor op de rug; bij vrouwen meestal op de benen. De kans dat iemand getroffen wordt door de aandoening is niet klein. Volgens cijfers van de Stichting Melanoom is de kans 1 op 50 dat iemand ooit in zijn leven een melanoom krijgt. Jaarlijks sterven er 800 mensen aan deze specifieke huidkanker. Er zijn 5 types melanomen. De meeste mensen zullen een oppervlakkig spreidend melanoom krijgen die langzaam groeit. Het is verstandig om direct naar de huisarts te gaan als men een verandering ziet van een moedervlek op het lichaam. Dit kan zijn een verkleuring (lichter, donkerder) of als de moedervlek pijn doet, jeukt of bloedt.

Laseren pigmentvlek

Pigmentvlekken worden over het algemeen niet vergoed door de zorgverzekeraars omdat ze niet medisch noodzakelijk zijn maar cosmetisch van aard. De kosten van een willekeurige pigment behandeling (in een privekliniek) zijn vanaf €175 voor de wangen, €225 voor het gelaat en €425 voor het gelaat, decollete en hals. De kliniek adviseert haar klanten twee of drie behandelingen te doen om het beste resultaat te verkrijgen.

Gezondheid

= Pigmentvlekken behandelen
Huiduitslag
Prostaat behandelen
Snurken
Gezondheid